Even voorstellen...

VINCE & CHELSY

Die jongeman links is Vince Penders… noem me maar Vincenzo. Het brein achter deze lesmethode – dat ben ik. Creatief tot op het bot, een vrolijke perfectionist. Vroeger was ik werkzaam bij de Universiteit Maastricht, maar tegenwoordig werk ik als onafhankelijk docent en geef jaarlijks les aan grofweg 300 studenten. In de tussentijd verbeter ik constant mijn boek. Op de zeldzame momenten waarop ik niet werk of onder vrienden ben, sta ik te koken, een Nintendospel te spelen of fictie te schrijven met epische muziek in mijn oren. Jawel: boeken zijn mijn tweede (of eigenlijk eerste) passie. Mijn aankomende roman, Een beer en een boerka, vertelt het verhaal van een man die geloofde dat hij iets kleins en pluizigs was. Evenals mijn debuut Zwaluwhart wordt het later dit jaar uitgebracht door Macc.

Mijn zus Chelsy Penders (vooraan) zingt, danst en werkt als interieurstylist. Waar mijn artistieke stem het geschreven woord is, is de hare de handgemaakte tekening in elke vorm en stijl. Chelsy’s veelzijdigheid blijkt wel uit de vele illustraties die ons boek rijk is, evenals uit de gelikte kleurenschema’s (vergeef me mijn gebrek aan trots op haar werk). Haar Maine Coon-katten worden graag knuffelig als ze thuis zit te tekenen, dus laat het ons weten als je ergens een kattenpoot tegenkomt.

Onderzoek, statistiek en schrijven

SOPHIA VON STOCKERT

En dit is Sophia von Stockert, een oud-student van me en tegenwoordig een goede vriendin. Als toegewijd statistiekdocent inspireerde ze vroeger studenten om te ontdekken wat voor coole dingen je allemaal met statistiek en onderzoek kunt doen. Om deze reden heb ik haar aan boord gehaald als redacteur van Piraten, perziken en p-waarden. Sophia heeft een diploma in de Research Master Cognitive and Clinical Neuroscience en werkt momenteel in Berlijn als data-analist. In haar vrije tijd klimt ze graag en ze redigeert en vertaalt boeken en manuscripten.

Ondernemer, projectmanager en consultant

WARD SCHOONBROOD

Mijn goede vriend Ward Schoonbrood is een zelfstandig ondernemer en adviseur met een focus op de creatieve industrie in de regio. Een familiemens met hart voor zijn geboortestad Maastricht. Min of meer eigenhandig sloot Ward zich aan toen ik mijn idee voor een eigen lesmethode aan hem voorlegde: hij tekende onze oorspronkelijke multimedia-aanpak grotendeels uit, en kwam gelijk even met de projectnaam – Piraten, perziken en p-waarden. Hij adviseert PPP over de algemene bedrijfsstrategie en helpt me als manager bij speciale projecten.